Cum putem să ne dezvoltăm inteligența emoțională

 

  • Ne conectăm la propriile emoții, inclusiv la cele care, în general, produc disconfort. Conștientizarea și acceptarea propriilor emoții reprezintă primul și cel mai important pas. În articolul dedicat emoțiilor de bază am povestit despre ce am putea face atunci când simțim o emoție.
  • Îi ascultăm activ pe cei din jurul nostru. Să fim prezenți în conversație, atenți atât la comunicarea verbală, cât și la limbajul trupului lor. Doar așa vom putea să ne adaptăm comunicarea și să învățăm să fim mai empatici.
  • Învățăm să ne ascultăm nevoile emoționale și să spunem nu când simțim. Am scris aici despre importanța respectării limitilor personale pentru sănătatea emoțională. 
  • Învățăm să acceptăm și să reacționăm la feedbackul constructiv, pe care îl putem transforma într-o oportunitate de dezvoltare personală. 

Așadar, pentru a avea o relație sănătoasă cu noi înșine, precum și pentru a avea relații funcționale cu cei din jur, este important să ne exersăm și să ne dezvoltăm inteligența emoțională zi de zi. 

Sursa: https://fainsisimplu.ro/ce-este-inteligenta-emotionala-si-cum-putem-s-o-dezvoltam-2283.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activitățile extracurriculare, parte din dezvoltarea creativității pentru elevii noștri.

Activitățile extracurriculare reprezintă mod sigur de dezvoltare și de aprofundare a cunoștințelor elevilor în domenii noi, contribuind în a...